Povratak na listu

Arheološki park Vižula

Posjetite Arheološki park Vižula! U samom srcu Medulina, mjesto smiraja i bogate tisućljetne prošlosti...

Prošećite prostorom sjajne antičke prošlosti i udahnite mediteransko ozračje carskog Rima!

Nadomak turističke vreve, u samom srcu Medulina, nalazi se poluotok Vižula, mjesto smiraja i bogate tisućljetne prošlosti. Tu je uređen novi multimedijalni Arheološki park Vižula.

U sklopu arheološkog parka, koji je zamišljen da u njemu uživaju i odrasli i djeca, nalaze se dva ugostiteljska objekta, dječja igrališta, adrenalinski park, u nekadašnjem kamenolomu postavljena je pozornica za različite evente, a može se posjetiti škola arheologije i razgledati antički vrt. Sve informacije mogu se dobiti odmah na ulazu, na info-punktu, gdje će se od kolovoza moći unajmiti i VR naočale pomoću kojih će se moći uživati u vizualizacijama oživljenoj raskošnoj antičkoj vili i njenim pojedinim segmentima.

Osim toga, u parku su postavljene pametne klupe, e-stablo te hot-spot točka, brojne informativne ploče i na brajici te je sve dostupno slijepim i slabovidnim osobama, a tu je i taktilna mapa kružnog oblika. Cijeli poluotok je pod videonadzorom.

Vižula je iznimno važan arheološki lokalitet. Arheološki tragovi na ovom prostoru površine 26 hektara sežu od neolitika do kasne antike i ranog srednjeg vijeka, a ono po čemu je Vižula najpoznatija je otkriće antičke vile koja svojim impozantnim dimenzijama, monumentalnom arhitekturom i bogatstvom ukrasa, ljepotom mozaika i najfinijeg mramora, spada među najljepše, najveće i najluksuznije maritimno-rezidencijske vile rimskog carskog doba na istočnoj obali Jadrana

Dobro došli na Vižulu, odmorite se i zagledajte se u žive slike tisućljetne arheološke povijesti!

Jer, doživljaj Vižule je blagotvoran, ona oplemenjuje i obogaćuje iskustvo.

Povratak na vrh

Pogledajte još: